Land van Kien logo

Het nieuws
van het
Land van kien

Duurzame herhuisvesting Scouting bij Land van Kien is een win-winsituatie
(20-01-2024)

Sint-Oedenrode - Een veelbelovend voorstel staat op het punt werkelijkheid te worden, met de geplande huisvesting van Scouting Rooi in de toekomstige dwarsdeelschuur naast de hoeve van Land van Kien. Dit initiatief belooft niet alleen een verbeterde accommodatie voor de scouting, maar creëert ook een win-win situatie voor zowel de scouting als Land van Kien en de gemeente.

De voormalige locatie van Scouting Rooi aan het Achterpad in Eerschot wordt niet alleen vrijgegeven, maar de mogelijkheid van een nieuwe bestemming wordt besproken, wellicht als bijdrage aan de broodnodige woningbouw in de regio. Dit idee werd geopperd tijdens de raadsvergadering.

De gemeente zou jaarlijks aanzienlijke besparingen van ongeveer €55.000 realiseren door de verhuizing van Scouting Rooi naar Land van Kien. Deze financiële winst is te danken aan het feit dat de gemeente niet langer eigenaar zal zijn van het huidige pand, waardoor de verantwoordelijkheid voor groot onderhoud komt te vervallen. Bovendien zou de geplande nieuwbouw aan het Achterpad de gemeente jaarlijks meer dan €61.000 kosten.

Opvallend is dat de dwarsdeelschuur op het Land van Kien niet exclusief door Scouting Rooi zal worden gebruikt. In plaats daarvan zullen diverse maatschappelijke functies worden gecombineerd op deze locatie, wat aantoont dat dit project een breder gemeenschapsbelang dient. Desalniettemin uit Gemeentebelang zorgen over het voorstel, en zij overwegen zelfs een motie. Hun zorg richt zich op het feit dat zij buiten het bedrijfsleven om een pand willen realiseren, waarbij de gemeente als facilitator fungeert.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten