Land van Kien logo

Wandelen en fietsen in Land van Kien

Land van Kien is een onderdeel van Van Gogh Nationaal Park. Een lang uitgestrekt gebied aan natuur en in elkaar overlopende landschappen. Waarvan er nog veel de typische Brabantse kenmerken hebben uit de tijd van Vincent van Gogh. Je kunt hier kilometers ver fietsen en wandelen. Over verharde fietspaden, mooie zandpaden en karakteristieke lanen en holle wegen, die ook in Land van Kien te vinden zijn. Ondertussen genietend van de afwisseling in bossen, heide, vennen en beken en het agrarische Brabantse land met zijn akkers en weilanden. Veel routes lopen door de gezellige Brabantse dorpen, waar het goed toeven is in de cafés of op een van de vele terrassen.

Land van Kien kun je al wandelend op eigen houtje ontdekken. Wil je zeker weten dat je niks moois mist van Land van Kien en Sint-Oedenrode, bewandel dan Ommetje Rijsingen. Een wandelroute van 4, 6 of 8 kilometer. Deze verbindt ons land via het prachtige en karakteristieke Dommeldal met het historisch dorpshart van Sint-Oedenrode. Tijdens deze wandeling kom je via verschillende mooie zandpaadjes langs allerlei bezienswaardigheden. Ook voor de fiets is er een hele mooie tocht: de Klompenbeleefroute. Deze staat helemaal in het teken van de klomp en het prachtige populierenlandschap in Brabant en loopt ook door ons Land van Kien langs het paviljoen.


Informatie en de route over het Ommetje van Rijsingen vind je hier

Informatie en de route over de Klompenbeleefroute vind je hier

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten