Land van Kien logo

Huifkar met ons
Ardenner trekpaard Sven

Als kinderen ergens blij van worden, is het een tochtje met onze huifkar. En stiekem de volwassenen ook, zien wij in Land van Kien. Wil je ons land graag verkennen, maar liever niet te voet of met de fiets? Binnenkort kun je dat ook doen met een gezellige huifkartocht. Milieuvriendelijk én heel leuk. Voor die huifkar loopt straks onze Sven. Hij stamt als Ardens trekpaard uit een Belgisch ras, maar is zelf geboren en getogen in Zweden. Laat je niet misleiden dat hij zo groot is, onze Sven is even imposant als lief.

Ardenners werden vroeger veel gebruikt als lastdieren in veldtochten. Ook zetten we ze in als trekpaard. In de bossen tegen de lastige schuine Belgische berghellingen of bijvoorbeeld om het land mee om te ploegen. Heel handig als de ondergrond drassig is en moeilijker met machines is te bewerken. Daarom wordt ook nu nog op moeilijk begaanbare plaatsen gebruikgemaakt van Ardense trekpaarden. Ze staan bekend om hun geduldige en onvermoeibare karakter en onze Sven is dat zeker. We zijn hem het vak van huifkarpaard nog even aan het leren. Kom jij dan binnenkort kennis met Sven maken? Tot snel.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten