Land van Kien logo

Het nieuws
van het
Land van kien

Braveau gaat zorg leveren op Hoeve Arbeidslust
(01-11-2023)

Sint-Oedenrode - In het Land van Kien en dan met name op en rond Hoeve Arbeidslust wordt sinds anderhalf jaar een zorgconcept uitgevoerd. Nu de organisatie verder wil professionaliseren is het in zee gegaan met Braveau. Het staat bekend om de lunchroom en de ‘bakery’ in het centrum van Sint-Oedenrode, maar vanaf 1 januari breidt het dus uit met een zorgboerderij.

Roel Jansen is namens het Land van Kien nauw betrokken bij deze deal. “Er liggen op deze plek volop mogelijkheden voor de toekomst. We zien een groei voor ons en daarom zijn we op zoek naar kennis en ervaring. Die is bij Braveau volop in huis”, geeft Jansen aan. Op dit moment worden deelnemers ingezet in de boerderijwinkel, op de boerderij, in de landerijen en in het park. Het gaat dus om heel veel verschillende werkzaamheden, veelal in de buitenlucht en/of tussen de dieren. “Daar is veel vraag naar bij ons. Tot op heden konden we het aan onze deelnemers alleen aanbieden via een andere partij. Dat gaat nu dus veranderen. Vanaf 1 januari kunnen we alles onder één dak aanbieden. Dat werkt een stuk prettiger”, is Maartje Diks duidelijk. Zij is eigenaresse van Braveau. Haar man Kevin gaat het zorgconcept op de boerderij runnen.

Kruisbestuiving
Hij heeft een achtergrond in de groensector, maar ook als begeleider van speciale doelgroepen in een gesloten setting. Kevin: “Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan. Er zijn veel mogelijkheden binnen Hoeve Arbeidslust waar onze mensen heel veel aan gaan hebben.” Zowel Braveau als het Land van Kien ziet een kruisbestuiving voor zich tussen Hoeve Arbeidslust, haar omgeving en de winkels van Braveau in het centrum.

Scouting
Zoals iedereen weet zijn er vergevorderde plannen om de scouting te huisvesten achter Hoeve Arbeidslust. De hoop en de verwachting is dat er binnenkort een ‘go’ komt. “Wanneer het doorgaat, is het wellicht goed om te vermelden dat het nieuwe onderkomen van de scouting ook voor bepaalde doeleinden gebruikt gaat worden door de zorgboerderij. Dat zal dan doordeweeks het geval zijn, want de scouting is er met name in het weekend”, schetst Paul Hellings namens Land van Kien alvast een ander toekomstbeeld.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten